Pagina's

woensdag 14 januari 2015

Koken met ***


Koken met ***

Ach, wat zullen wij eens eten,
spruiten, zuurkool, lof of prei... of
toch maar een simpel broodje,
koken vind ik zo'n karwei.
Rode kool, sucadelappen,
piepers met een scheutje jus,
drie uur stoven op een pitje ...
ach, alweer zo'n taaie klus,
Nee, ik hou me bij dat broodje
bij bezwaar of commentaar
eet je lekker bij je grootje,
die heeft vast de rapen gaar.

Puntje december 2014 


Voor de liefhebbers toch maar het recept - lekker bij de rode kool -

Benodigheden:

Rundersucadelappen
Roomboter 
sinaasappelschil
1 ui
Ketjap
1 klein stukje extra pure chocolade ... en met klein bedoel ik ook klein ... of liever toch naar weglaten, het is toch wel erg zoet... alhoewel, als je een zoetekauw bent ... weet je wat ... zie maar.
(En anders bewaren voor b.v. bij de koffie!)
1 Laurierblaadje
1 plak ontbijtkoek
1 flesje donker bier

Bereiding:

De sucadelappen aanbraden in de roomboter.
Ui fruiten, sinaasappelschilletje en
laurierblaadje toevoegen.  
Leg de Sucadelappen erbij.
stukje pure chocolade, verkruimelde ontbijtkoek en drupje ketjap toevoegen.
Afblussen met het bier.
Dit geheel minimaal drie uur laten sudderen op laag vuur. 
Et voilà ... 
Op naar de rapen van oma ... of toch maar liever een broodje? ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen